***
Tim Burton dirige a Amy Adams (The master, La gran estafa americana), Christoph Waltz (Malditos bastardos) y Danny Huston en este drama biográfico.
En los años 50, una pintora abandona a su marido y se marcha con su hija a vivir a San Francisco. Allí conocerá a un colega que impulsará su trabajo, consistente en dibujar niños con ojos grandes, pero también se casará con él y aprovechará que firma con su apellido de casada para apropiarse de sus obras.
Un Tim Burton menor, poco reconocible, que abandona sus estudios habituales (Warner o Disney) para caer en manos de los hermanos Weinstein. Únicamente encontramos el toque Burton en una escena en el supermercado donde ella ve a toda la gente con ojos como los de sus cuadros.
Muestra el contraste entre los dos protagonistas: ella es muy trabajadora e imaginativa, pero no se sabe vender bien. El es un sinvergüenza, pero muy buen publicista, sabe manejar los medios y se convierte en un artista famoso, lo que hoy se llamaría mediático. Me recuerda a Dalí.
Se burla del arte contemporáneo, critica a los periodistas de cotilleos y la discriminación femenina (en esa época, no era habitual que las mujeres dejaran a los maridos ni que su trabajo como pintoras vendiera).
También plantea un debate muy actual: ¿todo lo que es comercial es bueno?
La película flojea en su tramo final, el del juicio, demasiado esperpéntico y donde Christoph Waltz sobreactúa sin que nadie le frene.
La frase: “los ojos son mi forma de expresar las emociones”.
_________________________________________________________
Tim Burton dirigeix a Amy Adams (The master, La gran estafa americana), Christoph Waltz (Malditos bastardos) i Danny Huston en aquest drama biogràfic.
Als anys 50, una pintora abandona al seu marit i se’n va amb la seva filla a viure a San Francisco. Allà coneixerà un col·lega que impulsarà el seu treball, que consisteix en dibuixar nens amb ulls grans, però també es casarà amb ell i aprofitarà que signa amb el seu cognom de casada per apropiar-se de les seves obres.
Un Tim Burton menor, poc reconeixible, que abandona els seus estudis habituals (Warner o Disney) per caure en mans dels germans Weinstein. Únicament trobem el toc Burton en una escena al supermercat on ella veu a tota la gent amb ulls com els dels seus quadres.
Mostra el contrast entre els dos protagonistes: ella és molt treballadora i imaginativa, però no se sap vendre bé. Ell és un pocavergonya, però molt bon publicista, sap manejar els mitjans i es converteix en un artista famós, el que avui es diria mediàtic. Em recorda a Dalí.
Es burla de l’art contemporani, critica els periodistes de xafarderies i la discriminació femenina (en aquesta època, no era habitual que les dones deixessin als marits ni que el seu treball com a pintores vengués).
També planteja un debat molt actual: tot el que és comercial és bo?
La pel·lícula flaqueja en el seu tram final, el del judici, massa esperpèntic i on Christoph Waltz sobreactua sense que ningú el freni.
La frase: «els ulls són la meva manera d’expressar les emocions».